середу, 26 січня 2022 р.

Божий захист в судах: 05.01.2022 суд заборонив державним реєстраторам вчиняти реєстраційні дії щодо іпотечної квартири мого клієнта, Універсал банк відступив іпотечний кредит на фінкомпанію, яка хотіла зареєструвати за собою власність на квартиру мого клієнта або продати її іншій особі та суд Ухвалою від 05.01.2022 забезпечив позов, що позбавило фінкомпанію від протиправних посягань на квартиру мого клієнта. Захист клієнта здійснює Адвокат Сергій Гитченко +380935814217, zakonslova@ukr.net Господь да благословить Линника Валерія Яковича Суддю Ірпінського міського суду Київської області

 Божий захист в судах: 05.01.2022 суд заборонив державним реєстраторам вчиняти реєстраційні дії щодо іпотечної квартири мого клієнта, Універсал банк відступив іпотечний кредит на фінкомпанію, яка хотіла зареєструвати за собою власність на квартиру мого клієнта або продати її іншій особі та суд Ухвалою від 05.01.2022 забезпечив позов, що позбавило фінкомпанію від протиправних посягань на квартиру мого клієнта. 


Захист клієнта здійснює Адвокат Сергій Гитченко 0935814217 zakonslova@ukr.net



Господь да благословить Линника Валерія Яковича Суддю Ірпінського міського суду Київської області 


Знайомтесь з повним текстом Ухвали від 05.01.2022 забезпечення позову:

Справа № 367/18/22

Провадження №2-з/367/18/2022

УХВАЛА

Іменем України

про забезпечення позову

05 січня 2022 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

головуючого судді Линника В.Я.,

з участю секретаря Балинської О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гитченка Сергія Олексійовича про забезпечення позову, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсал Банк, »Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінстрим», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Черленюх Людмила Василівна про визнання недійсними договорів про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитним договорами та скасування записів в держреєстрі, в якому позивач просить: визнати недійсними договір про відступлення права вимоги №97/21 від 28.10.2021 укладеним між Відповідачем-1 і Відповідачем-2, і договір про відступлення права вимоги за договором іпотеки, укладеним між Відповідачем-1 і Відповідачем-2, посвідчений 28.10.2021 Черленюх Л. В. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу і зареєстрований в реєстрі за №1562. Скасувати запис про іпотеку: 44710490 (спеціальний розділ), дата, час державної реєстрації 27.09.2007 14:25:34, Державний реєстратор: приватний нотаріус Черленюх Людмила Василівна, Київський міський нотаріальний округ, м.Київ, Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 61213222 зід 28.10.2021 14:13:24, приватний нотаріус Черленюх Людмила Василівна, Київський міський нотаріальний округ, м.Київ в Актуальній інформації про державну реєстрацію іпотеки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Відомості про реєстрацію до 01.01.2013р.: в Державному реєстрі іпотек, реєстраційний номер іпотеки: 5737126 27.09.2007 14:25:34 об`єкт нерухомого майна: квартира, об`єкт житлової нерухомості: так, адреса: АДРЕСА_1 .

Представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гитченком Сергієм Олексійовичем було подано заяву про забезпечення позову, в якій він просить заборонити державним реєстраторам Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вчиняти реєстраційні дії щодо квартири АДРЕСА_2 .

В обґрунтування заяви зазначає, що позивачем оскаржується договора про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитними договорами, тому забезпечення позову у вказаний спосіб дозволить уникнути неправомірного відчуження квартири та усуне перешкоди у користуванні майном.

В судове засідання сторони не викликалися.

Дослідивши заяву про забезпечення позову, оглянувши письмові матеріали цивільної справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, виходячи із наступних підстав.

Відповідно до ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ст.150 ЦПК України позов забезпечується зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Відповідно до ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Разом з тим, суд враховує, що заходи забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання рішення суду і повинні застосовуватися лише у разі необхідності, оскільки безпідставне звернення до даних дій може спричинити порушення прав та законних інтересів інших осіб чи учасників процесу.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

З урахуванням вищевикладеного, приймаючи до уваги наведені норми процесуального законодавства, виходячи з доводів позивача щодо необхідності вжиття заходів забезпечення позову, суд дійшов висновку,що невжиття заходів забезпечення позову може зробити неможливим виконання рішення суду у випадку його постановлення на користь позивача, а відтак й порушить права позивача на судовий захист,тому суд вважає за необхідне до набрання законної сили рішення суду по справі зупинити стягнення на підставі виконавчого напису, який оспорюється позивачем.

Керуючись ст. 149- 153 ЦПК України,суд,

у х в а л и в:

Задовольнити заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гитченка Сергія Олексійовича про забезпечення позову.

Забезпечити позов ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Універсал Банк, »Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінстрим», третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Черленюх Людмила Василівна про визнання недійсними договорів про відступлення права вимоги за договором іпотеки і кредитним договорами та скасування записів в держреєстрі.

Заборонити державним реєстраторам Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вчиняти реєстраційні дії щодо відчуження квартири АДРЕСА_2 .

Копію ухвали суду направити для відома та виконання сторонам по справі.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя: В.Я. Линник

Інформаційне джерело: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102448499

Немає коментарів:

Дописати коментар